lauantai 13. lokakuuta 2012

Käärö toukalle

Selasin paikallisen lastentarvikeliikkeen esitettä ja törmäsin kapalovaatteeseen. Aivan loistava idea, miksi en ole aiemmin nähnyt? Olisi ollut tarpeen esikoisellekin. Kapalo toimii oikeasti rauhoittavana tekijänä levottomalla vauvalla ja ehkäisee myös "turhia" heräyksiä omiin säpsähtelyihinsä. Esikoinen onnistui jotenkin saamaan kapalon joka kerta auki/löysäksi, meillä oli varmasti liian pieni liina/peitto käytössä. Eikä mies muutenkaan kokenut osaavansa sitä laittaa. No tämän osaa :) Kaava oma.


Päällinen on velouria, vuori puuvillatrikoota ja kanttaukset resoria. Kiinnitys hoituu tarroilla, joissa on hyvin säätövaraa. Tämä on vastasyntyneen kokoa ja ihastuin tähän niin paljon, että piirtelin jo isommankin kaavan :)


Tämä ainakin vaikuttaisi todella helpolta pukea ja riisua pienellekin vauvalle. Mieskin antoi hyväksyntänsä tälle :)

LISÄYS: Fb:n Ompeluelämää-ryhmässä tuli muutamia kaava/mittakyselyitä tästä kapalovaatteesta. Kaavahan on tosi simppeli, sen näkee tuosta yllä olevasta kuvasta. Tämän kyseisen kappaleen korkeus on n. 48cm ja "siipien" kärkien väli n. 71cm. Ja mitoitin tämän (omasta mielestäni) vastasyntyneelle.


Tein lisäksi vielä vastasyntyneelle pipon ja tumput samaisesta raidallisesta trikoosta, mitä kapalossa on vuorina. Tein samanlaiset tumput joku aika sitten kaverin tytölle. Silloin tuskailin pienten saumojen ompelun kanssa. No suoritin tässä välissä hieman tuotevakoilua vaateliikkeessä. Totesin, ettei myytävissä ole kaikki saumat ommeltu pussiin. Valmistumpuissa resori on saumuroitu tumppuun lopuksi niin, että sauma jää näkyviin tumppujen sisälle. No mitäpä se siellä haittaa, helppoahan näiden teko oli tuon hoksattuani :D Yritin siis tehdä ihan liian siistejä kun en halunnut mitään näkyviä saumoja ;)

12 kommenttia:

 1. Aivan suloiset! Pakko kokeilla itsekin! Tv Marjaana

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno idea tuo kapalopussi ja näyttää helpolta.
  Pitääpä laittaa idea korvan taakse :) Kaunista jälkeä!

  VastaaPoista
 3. Tosi kätevän näköinen, täytyy laittaa suosikkeihin niin löytyy malli jos tällaista tarvii :)

  Maikki

  VastaaPoista
 4. Lisäsin vähän suuntaa antavia mittojakin tuosta kapalovaatteesta :) Kaivelin jo kangaslaatikoita, pakkohan näitä on varmuuden vuoksi tehdä pari lisää :D Tykkään kyllä kosvasti itsekin tästä ja uskon, että tulee käyttöön :)

  VastaaPoista
 5. Suloisista suloisin setti <3 Tarviipa itsekkin korvamerkitä tälläinen idea :)

  VastaaPoista
 6. Onpa tosi hyvä idea! Tytön kans ois tämmöstä tarvinnu kun ois pitäny kapaloida mutta ei vaan osattu peittoa taitella. Tämä ois helppo käyttää. Pitääpä minunkin laittaa tämä korvan taakse!

  VastaaPoista
 7. Onko kapalo ollut kaytossa toimiva? Tein meillekin tallaisen odottamaan pikkuista, kiitos vinkista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, pahoittelut, on jäänyt ihan huomaamatta tämä kysymys täällä :( Kapalovaate oli itseasiassa aivan loistava käytössä. Toukka oli älyttömän suloinenkin käärössään <3 Pussukka sai myös valtavasti kehuja ja jouduin jatkuvasti selittelemään, ettei kyseessä suinkaan ole oma ideani :) Eli eipä näitä ilmeisesti kauheasti ole tarjolla kun tuntui olevan niin uusia asia kaikille.

   Poista
 8. Kiitos paljon kuvista ja suuntaa-antavista mitoista! Linkitän tämän sitten blogiini, jos innostun tämmöisen uudelle sukulaiselleni tekemään, jos sopii? :-) Tosi ihanan näköinen tämä tekemäsi setti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mukava tietää, että näistä tänne kertyneistä jutuista on iloa ja hyötyä muidenkin projekteissa :) Ja toki saat linkittää tänne blogistasi jos tälläisen innostut tekemään :)

   Poista
  2. Täällä on tää miun unipussi http://knirppupippuri.blogspot.fi/2014/04/unipussi-vauvalle.html ;-) Pääsi postissa perille niin uskaltaa postata vihdoin!

   Poista
  3. Hieno! Ja hyvä idea tuo tassun kuvan muotoon ommeltu tarranauha :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)