lauantai 20. lokakuuta 2012

Väriliemessä

Olen joskus aikoinaan värjännyt pesukoneessa miehen housut ja muutaman pyyhkeen. Mies oli aina vihreä alakropaltaan housuja käyttäessään (:D), eikä pyyhkeet sen mukavampia ollut käyttää... Jotain meni varmaan pieleen tai sitten väri oli jotenkin pilalla. Ainakin fb:n Ompeluelämää-ryhmässä ihmisillä tuntuu olevan ihan eri kokemukset pesukoneväreistä. Tästä rohkaistuneena ja Hannan kankaan salmiakki-joustiksen alennuksen innoittamana päädyin pyörittämään väriliemiä koneessa. Kankaiden lisäksi värjäsin esikoisen vanhoja pikkuruisia vaatteita. Ja taisi sinne liemiin päätyä muutama vaate tulokkaan äippäpakkauksestakin.


Ensinmäinen liemi oli Dylon Bahama blue (21). Ihana turkoosi.


Vasen yläkulma vihreä/valkoinen salmiakki-joustis ja oikea yläkulma raidallinen interlock alkuperäisissä väreissään. Turkoosi sopii kivasti tuohon salmiakkiin vihreän kaveriksi. Interlockista hävisi raidat lähes kokonaan.

Samaan koneelliseen heitin niitä esikoisen vanhoja vaatteita. Jonkin verran pesunukkaa ja puklutahroja, ei mitään pahoja kuitenkaan. Hihaton ja hihallinen potkupuku tulokkaan äippäpakkauksesta. Lähinnä piristystä tällä värillä haettiin :)


Toinen väriliemi oli Dylon Tropical green (03). Ihanan raikas limenvihreä, tulee ihan keväinen fiilis :)


Vasen yläkulma luonnonvalkoinen bambu-joustis  ja oikea yläkulma vihreä/valkoinen salmiakki-joustis alkuperäisissä väreissään. Bambu ei oikein ottanut väriä itseensä niinkuin toivoin, mutta tuostakin tulee tummanruskeaan yhdistettynä ihania pieniä vaatteita <3 Tuo salmiakki-joustis on kyllä aivan ihana näissä vihreän sävyissä :)

Tähänkin koneelliseen heitin myös esikoisen vanhoja vaatteita,  sekä yhden bodyn tulokkaan pakkauksesta. Hauskasti tuli vähän eri sävyisiä noista puolipotkareista vaikka ovat kaikki saman valmistajan samanlaisia potkareita. Ostettukin varmaan kaikki samalla kertaa. Tuosta äippäpakkauksen bodystä tuli ihanan värinen, on siis tuo vaalein. Se oli ainut joka oli lähtötilanteessa luonnonvalkoinen.


Viimeinen liemi tällä erää oli Dylon Flamingo pink (29). Tämä oli oikeastaan se innoittaja tähän värjäilyyn. Halusin nimittäin vihreä/valkoisesta ruskea/pinkkiä. Kokeilin sitten värisääntöjen toimivuutta toisellakin kankaalla.


Vasen yläkulma vihreä/valkoinen salmiakki-joustis, keskellä vaaleankeltainen-velour ja oikealla valko/sininen retropallonorsu-jersey. Ja kyllähän ne värisäännöt toimi kuten pitikin, tuli ruskea/pinkkiä ja retropallonorsusta pinkki/violetti.

Värjäyksen jälkeiseen pesuun heitin joka koneelliseen yhden harmaantuneen harson sekaan. Ihan kivasti värjäytyi vielä siinäkin. Tuli tälläisiä hempeitä harsoja :)


Silitin nämä kaikki vielä kuumalla raudalla tehostaakseni värin kiinnittymistä. Pyöritän nämä vielä pari kertaa 60 asteessa, että saan kaiken ylimääräisen värin pois. Tämä oli värinvalmistajan suositus kun kyseessä on vauvanvaatteet.


5 kommenttia:

 1. Ihania värjäyksiä! Itsekin värjäsin vihreän salmiakin turkoosilla. Minusta tuo norsu on IHANA! <3

  VastaaPoista
 2. Hehheh, vihreäjalkainen mies :D

  Mutta nämä onkin tosi onnistuneita kokeiluja!! Pakko varmaan itsekin koittaa! :) Ihania!!

  VastaaPoista
 3. Täytyy muuten sanoa, että tiukassa on väriaineen tuoksu! Vasta kolmannen 60 asteen pesun jälkeen voi sanoa, että tuoksu katosi. Mutta positiivinen ylläri on, että värit näyttää edelleen samoilta :)

  VastaaPoista
 4. Hienosti onnistunut. Pitäisi itsekin kokeilla värjätä niitä (joskus ollut valkoisia) puklutahraisia vaatteita.
  -W-

  VastaaPoista
 5. Tosi onnistuneita. Taidankin tänään prismasta ostaa tuota pinkkiä;) Kiitoksia suosituksesta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)