lauantai 28. helmikuuta 2015

Pilvistä ja pisaroi

Sain eilen siis käsiini Spoonflowerilta tilaamani kankaan (kt. edellinen postaus). Pesun jälkeen kangas vaikutti ihan ok:lta. Värit oli pysyneet, jes. Kangas oli muuttunut paksumman oloiseksi pesussa, paperisuus oli poissa ja oikeastaan vaikutti ihan tavalliselta puuvilla interlockilta. Fiilikset oli aika korkealla siis kun ripustelin kankaan kuivumaan eilen illalla.

Aamulla kangas vaikutti edelleen ihan hyvältä. Kuivuneena huomasin kevyen nukan kankaan pinnassa. Silti olen aika yllättynyt, väitän, että muutama muu kangas on näyttänyt ekan pesun jälkeen kamalammalta. Varmaan tämä menee seuraavissa pesuissa sitten pilalle, kun näitä niin kovasti haukutaan. No odotukset ei ole korkealla, mutta toistaiseksi tämä on yllättänyt positiivisesti. Paitsi yksi pikku juttu. Nimittäin reikä. Reikä. Reikä hemmetti vieköön juuri valmistuneen paidan etukappaleessa. Huomasin sen vasta kun aloin silittää valmista paitaa, huoh. Pitänee siis kehitellä siihen vielä jotain, ideoitakin otetaan vastaan. Se on vähän hölmössä kohdassakin vielä, näkyy kuvassakin oikeassa alakulmassa vaalealla alueella. Ehkä siihen tulee tasku tai sateenvarjo, ehkä vaan tylysti parsin sen...

Kangas kutistui aika paljon, hauska kokoero kuosissa ennen pesua leikkaamassani palassa verrattuna kertaalleen pestyyn. Kutistuminen teki kyllä materiaalille hyvää, tiivistyi ja paksuuntui sen myötä. Tämän kokemuksen myötä uskaltautuisin tilaamaan toistekin (ei ollut sitten maksettu mainos).

3 kommenttia:

 1. Tosi nätti kuosi ja hienoa, että ilmeisesti siellä on laatu parantunut, kun pysyi pesussa hyvänä :)

  VastaaPoista
 2. Olen harkinnut testaavani Spoonfloweria ja kiinnostaisi kuulla, että miten kangas jaksaa pidemmän käyttökokemuksen perusteella? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei vielä älyttömän montaa käyttökertaa ko. paidalla ole, olisikohan viitisen kertaa pesty 60 asteessa. Mutta on kyllä edelleen kuin uusi, ei ole kulahtanut. Harmikseni unohdin paidan ompelukämpän kaappiin ja pääsi käyttöön vasta vähän aikaa sitten...

   Poista

Kiitos kommentistasi :)