sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Loman aikaansaannoksia vol.2

Olen koko kesän suunnitellut piirtäväni topin ja t-paidan kaavat naisten Ottobre-lehdistä. Muistin sellaisia numeroita omistavani nimittäin. Nyt kun vihdoin loman loppuvaiheessa sain aikaiseksi, totesin, että turha vaiva. Pieninkin koko oli aivan liian suuri kun verrokkina oli hyväksi havaittu toppi. Kiva. No onneksi minulla oli se hyväksi havaittu toppi käsissä, piirsin sitten siitä kaavan. Yöhousujenkin kaavaa olen ollut vailla, ja yllättäen sellainenkin löytyi omista naisten Ottobreista. Pienin koko vaikutti vähän suurehkolta, mutta ajattelin, että eipä varmaan kiristä :D
Toppikankaan kanssa tuli heti ongelmia eteen, korkeus ei riittänyt. Tein sitten toppiin "raglan-hihat", tai saumat, ja sain kankaan riittämään. Olin suunnitellut laittavani näihin tummanruskeat kanttaukset, mutta kanttia oli kovin vähän, enkä jaksanut alkaa tekemään lisää. Otin sitten kiekon, jossa oli eniten resoria ja joka edes jotenkin sopii settiin. Tuli vähän tyttömäinen, mutta enhän minä vielä vanha olekkaan ;) Meidän tyttö nämä kyllä meinasi jo viedä päältäni :D Kirjaimellisesti, housuihin tuli nimittäin vähän turhankin löyhä kuminauha, inhoan kiristäviä yövaatteita. Molemmat on kyllä ihan ok, toppi etenkin. Housuja voisi tehdä vähän pidemmillä/koko pitkillä lahkeilla talvea ajatellen. Saisi samalla kangaspinoja kukistettua :D Toppikaava pääsee kyllä varmasti ihan arkivaatetestiinkin, jotain perusraitatoppeja töihin tms. Housujen kaava on Ottobren Sweet Dreams (5/11), muokkasin vain kulmiin pyöristykset ja kanttasin.

Facebookin ompeluryhmässä joku oli tehnyt ihanan rennon paidan ja ystävällisesti jakoi mittoja paidastaan. Hän vaikutti kuvassa suunnilleen samankokoiselta, joten tein testiversion. Ja kiitos kovasti, tästä tuli nimittäin luultavasti uusi suosikkikaavani. Kuva ei todellakaan kerro, miten hyvältä tämä näyttää päällä, mutta sovituskuvia ei ole luvassa. Ostin tätä vajaa 10e/m maksavaa luirua neulosta alkukesästä haaveissa lepakkohihainen paita ja tässä se nyt on :) Ja tätä jäi vielä metrin verran, joten joku liehukehärpäke siitä lopusta varmasti tulee vielä. Tällä kaavalla taidan tuhota laatikoista löytyvät luirut viskoosisekoiteneulokset vaatehuoneen puolelle.

Jaetaan vielä paidan mitat täälläkin, tätä nimittäin kannattaa kokeilla. Hihansuu- ja helmaresorit kannattaa mitata omasta kropasta ja huomioida kankaan joustavuus. Tässä resorien valmiskorkeus on n. 10cm. Pääntietä ei ole huoliteltu mitenkään.

Se on loma loppu nyt ja aamulla aikainen herätys arkiseen aherrukseen. Hyvää yötä :)

2 kommenttia:

  1. Tuo kaava näyttää kyllä niin erikoiselta, että on ihan pakko kokeilla joskus vain sen takia ;) Kiitos kun vinkkasit kaavaa meillekin :) Mukavaa ja aurinkoista loppuviikkoa sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata, etenkin jos tykkää lepakkohihaisista yläosista. Jos ei vielä tykkää, tämän jälkeen luultavasti tykkää :D Kiitos ja samoin myös sinulle :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)