tiistai 19. maaliskuuta 2013

Siksakkia, resorikanttia ja lupaus arvonnasta

Kävin pari viikkoa sitten ek:ssa hakemassa aiemmin postattuihin neuvolakortin kansiin matskuja. Mitään kankaita ei pitänyt ostaa, ei todellakaan. Ihan laput silmillä en päässyt kulkemaan, koska leikkuu pöydällä oli kilokankaiden hinnoittelu kesken... No pari kangastahan siitä mukaan lähti. Tässä yksi niistä. Visio tuli niin kirkkaana heti, ettei tätä voinut sinne jättää :) Ihanan värikästä viskoositrikoota. Kaavan pohjana on käytetty yhtä uuden ottobren paitaa, mutta sitä on muokattu niin paljon ettei yhteistä taida olla kuin n. 10cm sivusaumaa... Eli lepakkohihat kyynärpäähän asti, venepääntie ja pituus lantiolle. Koko noin 36/s. Ja sitten se kesä seuraavaksi, kiitos :)


Käytän paljon resorikanttia kun peitetikkikoneella nauhankääntäjän avulla kanttailen paitoja ja bodeja. Leikkaan sitä aina valmiiksi laatikkoon, sieltä voi tarpeen mukaan vaan ottaa haluamansa väristä kanttia. Leikkaan kantin putkelta aavistuksen vinoon ja monesti kysytään miten se tapahtuu. Hyvin yksinkertaista, nappasin muutaman kuvan kun päivällä resoria leikkelin. Toivottavasti näistä on jollekkin jotain iloa :)
 
 

Tässä siis työvälineet, pyöröleikkuri, alusta ja tavallinen pieni kolmioviivain. Pieni viivain toimii omassa käytössä parhaiten. Ostin leikkurin kanssa isommankin viivaimen, mutta se on kömpelö käyttää. Toimii ehkä tilkkutöissä, mutta ei mielestäni tässä. Mutta makuasia :)

 

Leikkaan resorin ns. putken sisäpuolelta. Resoria lähdetään leikkaamaan aavistuksen vinoon viivaimen osoittamalla tavalla. Voi olla tarpeen suoristaa resorin reuna ensin.

 

Reilun kierroksen jälkeen kantin leveys alkaa olla tavoiteltu n. 32mm. Tässä kohtaa pätkäisen liian kapean hännän poikki ja jatkan oikean levyisen kantin leikkuuta.

 

Eikä aikaakaan kun 0,5m resoriputkea on leikattu ja kierretty kerälle. Kerästä kannattaa tehdä löysä, ettei resori ole venyneenä. Ostan vähintään 0,5m resoria/väri, käytetympiä tietty enemmänkin. Kanttia leikkaan noin puolet tästä määrästä ja lopun jätän lahje-ja vyötäröresori tarpeisiin.

Koska blogin kävijämittari pyörähti viime postauksen myötä ihan uusille tuhansille, lupaan järjestää pienen arvonnan kun lukijamäärä saavuttaa 50 rekisteröitynyttä. Toivottavasti se tapahtuu ennen kesää, koska minulla on kesäisiä suunnitelmia arvonnan palkinnon suhteen :D5 kommenttia:

 1. Ootpas tehnyt hyvän löydön kilokankaista! Nätti!
  Käyppäs muuten kurkkaamassa blogissani, siellä on sinulle haaste ;)

  VastaaPoista
 2. Jopas on kiva ja pirtsakka paita!

  VastaaPoista
 3. Kiva paita. Tosi näppärännäköistä tuo kantinleikkuu. Onnistuiskohan se iteltäkii...

  VastaaPoista
 4. Voisko tuon vihreän leikkuualustan tökätä resoriputken sisään, sitten pöyröleikkurilla leikkaisi suikaleen, juurikin noin vinoon ja kääntäisi alustan ympäri ja leikkaisi ja taas kääntäisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi mun alusta on vaan toispuoleinen, mutta teippaamalla kaks yhteen vois tehdä just noin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)