lauantai 1. syyskuuta 2012

Lisää väriä syksyyn

Viime ompelupäivityksen yhteydessä lupasin jotain muuta kuin suosikki Toy Dog:ia. Valehtelin :D Olin nimittäin unohtanut leikanneeni vielä mekon Toy Dog:ista muokkaamalla. Ja olisi värien puolestakin sopinut "Pinkkiä ja limeä syksyyn" -postaukseen.


Mekko on kokoa 92. Kangas on Liandlon, ostettu Royal-tuotteelta. Tämä oli unohtunut varmaan siitä syystä, että leikattuani aloin epäillä yöpaitamaisuutta. Suunnittelin tekeväni sittenkin hihat jostain raidallisesta, ehkä Liandlon lime/valk. raidallisesta. Suunnittelin myös jotain applikointia eteen. Lopulta päätin pysyä alkuperäisessä ajatuksessa ja tykkään. Ja jos kuitenkin alkaa näyttää käytössä liikaa yöpaidalta, ei varmaan ole ongelma siirtää sitä yöpaitapinoon :D Mutta kokeillaan nyt ensin päivävaatteena :)

Ja sitten se kaavakokeilu, Dreamland Ottobre 4/2011. Pienennetty kokoon 92. Jätin tosin sen kaula-aukkokikkailun pois, en siitä niin välitä. Ostin myös framilonia ja testasin sitä ensikertaa tähän. Ja viimeistä kertaa mihinkään. Koneet eivät olleet kovin tyytyväisiä framilonin ompelusta ja resorikanttien trenssaukset meinasi jäädä tekemättä kun kone ei suostunut moninkertaista framilonia ompelemaan surttuamatta. Ja se hitaus. Olisin tehnyt nuo rypytykset rypytyslankojen avulla monen monta kertaa nopeammin, eikä koneilla olisi ollut seuraavissa työvaiheissa mitään ongelmaa. Tosin on ehkä paikallaan mainita, ettei tuo ostamani framilon ole sitä itseään, vaan vastaava tuote. Tämä on 10mm leveää, mahtaakohan olla paksumpaa ja jämäkämpää kuin ottobren tarvikelistassa mainittu 6mm leveä framilon? Tiedä sitten, mutta turhauttavaa tämän käyttö ainakin oli... Leppis-trikoo on peräisin Ikasyrin salaisesta viime vuodelta(ko?). En tästä niin kauheasti välittänyt, olin jopa myymässä poiskin, mutta aika syötävä yhdistelmä tuli turkoosista ja pinkistä. Sisko-kulta täytti vuosia ja toivoi pipoa lahjaksi. Pipon hän siis sai. Jouduin kaavan teko puuhiin, viime talveksi piirretty loistava kaava on kadonnut mystisesti. No, tästä tuli ehkä jopa parempi :D Pipo on ruttumallia ja siinä on oranssi trikoo-vuori. Pitäisi itsellekin tehdä syksyksi uusi pipo.

5 kommenttia:

 1. Ihania! Mä tykkään niin tuosta dreamlandista :) Oon muuten tehny sen ilman framilonia, mutta nyt kun alan jo päästä kaveriksi framilonin kanssa, seuraavan teen varmaan sen kanssa =) Ja oon käyttäny 4 tai 5mm leveetä vaatteisiin, (vaippaompeluista ylijääneet 10mm leveät oli tosi hankalia ommella, juuri niin kuin sanoitkin.)

  VastaaPoista
 2. Pitääkö mun vielä antaa framilonille mahdollisuus ja etsiä tota kapeampaa jostain... Ei ehkä vähään aikaan, sitten ehkä kun oon unohtanut tän taistelun :D

  VastaaPoista
 3. Vihje: Tuhinatupa myy niin asiakasystävälliseen hintaa 5mm framilonia, että sille voi antaa mahdollisuuden ;-) Sit kun alat sitä taistelee niin muista, että jätät alkuun pienen noin 3cm pätkän turhaa, Siihen kuulakärkikynällä merkki ja se siihen mistä rypytys alkaa. Sopiva tavallinen sik-sak koneeseen ja pidät siitä "alkuhännästä" napakasti kiinni. Siitä kone lähtee kiltisti ompelemaan, kunhan se framilon on kokoajan tiukalla. Lopussa pitää olla turhaa mittaa, itse en edes katkaise framilonia vaan se tulee tuolta vanhasta kaakoa purkista kannen välistä. Merrkkaan vaan kuulakärkikynällä siihen alku ja loppukohdat. Tämän päälle kun ompelet resorin niin ei teetä ongelmia edes tuolle kaikkea karsastavalle peitetikilleni :-D Ja muuten, sen 10mm voi leikata puoliksi, hätätilaneessa olen tätäkin testannut. Mutta jos se käyttämäsi framilon on liian kovaa, niin sitä ei pelasta edes halki leikkaus 8(ämäkin on tullut testattua). Ja muuten kannattaa ommella framilon kankaan oikealle puolelle, silloin se jää kankaan ja resorin väliin kantatessa. Oma koneeni ei takkuamatta niele sitä, et framilon jää alimmaiseksi...
  Tulipa tarina, mutta kun itse taistelin ja heittelin jo framilonit kerran (okei, pari-kolme kertaa) ompelukaapin turhimpaan takanurkkaan, niin kun vihdoin sen kanssa pääsin sinuiksi niin toivon et kukaan ei joudu samaan taisteluun :-)

  VastaaPoista
 4. Kikka, kiitos "olan taputuksista" :D Tuo mun omani taitaa olla juuri sitä kovempaa jota ei pelasta edes se puoliksi leikkaaminen... Nimittäin se mitä valmisvaatteissa on käytetty, on todella erilaista kuin tuo oma hutiostokseni (kiitos nettikaupat :D) Pitää muistaa seuraavalla kerralla live-kangaskaupassa käydessä tutkailla josko olisi sitä kapeampaa ja ohuempaa tarjolla.

  VastaaPoista
 5. Äitini osti kirppikseltä tyttärelleni paidan ja googlasin äitee riaain, joka toi minut sivullesi :) Liandlon 92cm mekko asuu tervakoskella ja toimii tunikana. Nätti edelleen ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)