tiistai 6. joulukuuta 2011

Pienet paitatalkoot


Kankaita tulee ovista ja ikkunoista, joten jotain on ommeltava :D Paitoja tällä kertaa. Samalla "tuhosin" muutaman palakankaan. Sain myös aikaiseksi ommella kasaan joltain muulta kesken jääneen projektin, jonka olen ostanut fb:n kangashampsterit-ryhmästä. Hieman sitä piti muokata, oli niin erikoisen pitkät hihat, reilu 5cm nappasin pituutta pois ja vieläkin tuntui jäävän resorin kanssa aika pitkiksi. Kokokin on vähän arvoitus, mutta ainakin isompi kuin nämä 86 kokoiset, joita tein kolme erilaista Ottobren Toy dog-kaavalla, joka löytyy nrosta 6/2011.
Ottobren kaavoissa on aina myös resoreita varten kaavat. En ole aiemmin niitä käyttänyt, olen vain mitannut käyttäjän mitat ja siitä sitten summissa ottanut jonkin verran pois, riippuen resorin joustavuudesta. Nyt päätin testata ihan niitä mittoja mitä kaavoissa on. Kaula-aukon resori oli mielestäni hieman lyhyt, rypytti jopa aavistuksen itse paitaa. Hihansuuresorit taas oli aika löysät. Purkamaan en alkanut, ei ne niin pahat ollut :) Muihin laitoin aavistuksen pidemmän pääntieresorin ja aavistuksen lyhyemmät resorit hihansuihin. Käytettävät materiaalit vaikuttaa tietysti paljon resorin istuvuuteen.

Tämä punavihreä paita oli se ensimmäinen, jossa hieman rypyttyi tuo miehusta. Päälle puettuna se kyllä oikeni aika kivasti :) Vihreäpohjainen trikoo on kangasvaihtareilta ja punavalkoinen raitatrikoo sekä resori Eurokankaasta. Ja paidan helmakin on suora vaikka kuvassa aika vinkurallaan onkin :D
 
Valaskuvioinen interlock oli aavistuksen liian pieni palanen, jouduin tekemään tälläisen helmavirityksen raitatrikoosta. Mutta itseasiassa tästä tulikin aika kiva näin :) Valastrikoo on peräisin fb:n kangashampstereista, raitatrikoo Kangas-Mallasta, resori Eurokankaasta. Pitäis varmaan asetella kuvattavat vähä huolellisemmin, kun taas näyttää ihan vinkuralta nuo helmaraidat...

Iloiset tirpat (Kangas-Malla) sai samaa raitatrikoota ja resoria kaverikseen kun valaspaitakin. Nyt on raitahihoja tehty riittävästi vähäksi aikaa ;)
Peuratkin löysi meille fb:n kangashampstereista, tummanvioletit resorit Eurokankaasta. Tämä oli tosiaan se valmiiksi leikattu paita, josta hieman lyhensin hihoja. Menee hyllylle marinoitumaan hetkeksi, senverran suurehko on vielä tällähetkellä.


Seuraavaksi pitäisi varmaan alkaa tehdä pukinkonttiin täytettä, jos aikoo vielä jouluksi valmista saada ;) Samoin pikkuveljen 18v. lahja on jo mietittynä, sekin pitäisi vielä surauttaa ennen vuoden vaihdetta. Lisäksi 1001 muuta projektia olisi toiveissa saada tehtyä ennen töihin paluuta ensi vuoden alussa. Suurin ja tärkein taitaisi kuitenkin olla ompelu/varastohuoneen viimeistely ja tavaroiden järjestely, sekä tytön huoneen sisustaminen. Taitaa loppua vuorokaudesta tunnit kun tuntuu nykyiselläänkin aika tiukkaa tekevän :D

3 kommenttia:

  1. Ihania! Mä taidan olla liian tarkka noiden hihakankaiden valinnassa kun muka pitää olla aina jotain samaa väriä hihassa kun paidassa mutta näistä nimenomaan tuo valaspaita on minusta tosi herkku! :)

    VastaaPoista
  2. Valaspaita on kyllä tosi herkku. Mä oon joskus aiemminki todennu, että kun joutuu soveltamaan niin tulee usein tosi kivoja lopputuotoksia. Semmosia mitä ei kävis mielessäkään tehdä jos on metrin verran kangasta edessä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)