torstai 3. maaliskuuta 2016

Kloriitin tuoksuiset terveiset

Hei taas pitkästä aikaa kaikille. On näköjään jäänyt ompelukset päivittämättä tänne blogin puolelle, yritän parantaa tapani :) Jos seuraatte instassa ompeluaiheisia päivityksiä, niin täällä vilahtelee minun ompeluksia aina välillä, yleensä heti kun paininjalan alta vaan pääsee henkarille.

Sain päähäni vaalentaa erästä kangasta kloriitilla aika reippaasti (siitä myöhemmin lisää), ja samalla muistin tämän kaapin perille jääneen kankaan. Kangas oli jo saapuessaan omissa silmissäni vaaleanpunainen, jopa mies oli sitä mieltä (kaikki varmaan tietää miesten värisilmän...). Ja koska kuosi on kuitenkin aika poikamainen, ei vaaleanpunainen pohja mielestäni sopinut siihen.

Yritin tätä kangasta vaalentaa kloriitilla jo heti kun sain sen käsiini, mutta en uskaltanut laittaa kovin ärtsyyn liemeen uimaan. Nyt kuitenkin keräsin rohkeutta ja heitin kankaan hetkeksi kloriittiliuokseen, jossa olin hetkeä aiemmin vaalentanut sitä toista kangasta. Kangas ei montaa minuuttia ehtinyt ämpärissä olla, kun vesi muuttui oranssiksi. Säikähdin, huuhtelin kankaan ja heitin molemmat kankaat pesukoneeseen pyörimään.

Lopputulos on edelleen aavistuksen punertava, mutta tämän kanssa pystyn jo elämään. Varmaan olisi saanut vieläkin vaaleammaksi jos olisi uskaltanut antaa lillua ämpärissä pidempään. Ei oikein kuvasta välity sävyjen ero, mutta päällä siis tilkku, joka on leikattu ennen viimeisintä kloriittikylpyä.Ja tästä tuli pojalle ihan perussettiä, eli pitkähihainen paita. Laitoinkin juuri pieniä vaatteita kirpparikasaan, joten näitä pertsoja on työjonossa nyt useampi.Tämmöistä tällä kertaa, mukavaa viikonloppua :)2 kommenttia:

  1. Kiva paita tuli. Olen muuten sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista
  2. Onpa taas sellainen kangas etten olisi kankaana kiinnittänyt mitään huomiota, mutta ommeltuna vaatteeksi onkin aika makee. :) Kiinnostava kloriittikokeilu!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)