sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Jouluiset piparikoristeet

Näin jossain Facen ryhmässä mielestäni todella kauniita kuusenkoristeita. Tekokin vaikutti hauskalta puuhastelulta lasten kanssa, joten eikun kokeilemaan.

Valkoiset koristeet ovat soodataikinasta tehtyjä ja rusehtavat taikataikinasta. Ohjeet taikinoihin löytyi helposti googlen avulla. Muotteina tietysti piparimuotteja, kuviot painoin Iittalan Kastehelmi-sokerikolla. Reiät narua varten sai kätevästi ohuella pillillä. Soodataikina alkoi kuivua aika nopeasti ja oli muutenkin haasteellisempi käsitellä kuin taikataikina. Kuivuneena soodataikinasta tehdyt koristeet kimaltelee kauniisti, joten annan anteeksi sille. 

Lasten leipomuksista tehtiin pitkiä roikkuvia koristeita. Solmin nauhaan n.10cm välein koristeet ja alimmaiseksi punaisen helmen. Yksi tälläinen köynnös viedään myös mummulaan.
Taidetaan joutua ostamaan kuusi tänä vuonna, ainakin koristeita olisi :D

2 kommenttia:

  1. Kauniita tuli! Kokeilin itsekin juuri viikko sitten näitä soodataikinalla tehtyjä koristeita. Niistä tulee kauniin hohtavan valkoisia, eikä kummempia koristeluja kaipaa, kaunis jouluinen nauha riittää:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Nää on kyllä niin kauniita ja tosiaan ei kummempia koristuksia kaipaa. Joku ehdotti maalaamista, mutta se ei kyllä mielestäni ole vaihtoehto ollenkaan :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)