lauantai 30. elokuuta 2014

Osaiskohan sitä vielä...

En suuresti ole "mainostanut" täällä olevani kouluttautunut vaatetusalalle. En ole nimittäin koskaan ommellut työkseni. Kouluaikoina tykkäsin kaavoittamisesta ja olen ilmeisesti joskus luullut, että päähän kertynyt tieto ei katoa minnekkään ja olen kadottanut (?) kaiken kaavoittamiseen liittyvän koulumateriaalin, kaavastoja lukuunottamatta... No voin kertoa, ettei se tieto päässä ole pysynyt näitä kaikkia vuosia... Mutta uskon, että kerran opittu on löydettävissä, vaikka siihen voi hetki mennä (ja pari harmaata hiusta päähänkin tulla...) Ei muuta kuin peruskaavoja tekemään ja kuosittelemaan.


Kyllä se sieltä alkoi tulla, ihan paidalta se kaavanakin näytti :D

Paitaa ei ole vielä ehditty sovittaa, mutta hyvältä vaikuttaisi näin mutu-tuntumalla. Koko on siis 104. 
Tiedän olevani vähän hitaanpuoleinen ompelija, päätin kellottaa tämän paidan leikkuun, ompelun ja viimmeistelyn. Aikaa meni n. 59 minuuttia. Luin päivällä fb:stä miten jollain menee paidan tekoon n. 15-20 minuuttia leikkuu mukaan lukien, huh huh... Minä saan kyllä sen 15 minuuttia menemään jo leikkuuseen :D Mutta onneksi harrastaessa ei tarvitse olla aina niin tehokas :)

4 kommenttia:

 1. Ihastuttavan pirteä paita,hyvä vinkki tuo ajan ottaminen,minulla ei ole aavistustakaan mitä paidantekoon menee. Seuraavalla kerralla munakello soimaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen koko päivän ihastellut tätä paitaa neidin päällä. Paita istuu tosi hyvin, kerrasta onnistunut kaava, ei mitään muutoksen tarvetta :) Ja kuosi on kyllä tosi herkku ja ihanan värikäs. Tein tänään toisen paidan samalla kaavalla ja unohdin laittaa kellon käymään. Olisi ollut hauska nähdä, menisikö toinen paita perättäisenä päivänä jo nopeammin. Ei siinä kyllä ainakaan kauempaa kestänyt, päikkäreitä nukkuva "ihmiskello" kertoi sen :D

   Poista
 2. 59 min olisi minulle tavattoman hyvä aika. Leikkelyyn menee aikaa ja viimeistään kauluksen kanssa menee aina aikas pitkään, että saisi siistin. Suloinen paita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo peitetikkikone ja siinä oleva kääntäjä auttavat kyllä paljon noissa resorikanttauksissa. Opetetteluahan nekin toki vaatii, että sujuu nopsaan, eikä päädy purkuosastolle :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)