tiistai 29. lokakuuta 2013

Sammalmättäälle

Viimme postauksen linnunradasta tehty tunika (vai mekko?) onnistui niin nappiin, että leikkelin samantien tämän aivan ihanan Paapiin sammalpolun samalla mallilla.

Eli kaavana monen suosikki Onion 2035. Hihansuissa ja helmassa kuminauhapoimutus. Kaava on kyllä ihan kelpo, hyvin pienillä muokkauksilla hipoo mielestäni täydellisyyttä.

Pääntiellä on tummanharmaa resorikantti. Vähän tämä näin pelkästään on aavistuksen yöpaitamainen, mutta asusteilla mielestäni korjautuu päiväkelpoiseksi.

Kuvitelkaa tähän vielä valkoiset matalapohjaiset saappaat :D Huivi syntyi pikasurautuksena jemmoista kaivetusta ribbineuloksesta, väri kävi aika kivasti yksiin kankaan keltaisen sävyn kanssa.




21 kommenttia:

  1. Tosi kiva! Ei minulle tullut mieleen yöpaita lainkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) En tiedä onko se tuo kuvio vai väri, joka mulle tuo mieleen yöpaidan... Mutta tosiaan huivilla ja muulla oheissälällä se muuttui paremmin päivänvaloa kestäväksi mielestäni :)

      Poista
  2. Tää on hieno! Kyllä mulle kelpais :)

    VastaaPoista
  3. Kaunis mekko! Tosi hyvin käy tuo huivi siihen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Oli kyllä hyvä löytö omista jemmoista, on väriltään just sopiva tuon trikoon kaveriksi. Ja varmasti tulee käytettyä muidenkin vaatteiden kanssa.

      Poista
  4. Kaunista, kuten työsi muutenkin tapaavat olla! Kysyn neuvoasi tuohon kuminauhapoimutukseen helmassa, simppeli juttu sinänsä mutta kun sitä aikansa pähkäileen, niin menee lopulta ihan takkuun. Teetkö taitteen ja silität ja ompelet esim tasosaumurilla päältä ja kuminauha jää ympäräksi ommeltuna sinne sisälle? Vai vedelläänkö eka saumurilla alareuna siistiksi ja sitten käännös ja miten se tikkaus jne.. Kysyn siksikin, kun tuossa tekopuolissa on joustofroteetunika lapselle, ja seumuroin reunan eka siistiksi, sitten kuminauha sisälle ja taitos ja päälle tikkaus joustosuoralla ja lopputulos on jotenkin.. hmm.. tönköhkö. Tai sitten mun kuminauha ei oo riittävän lyhyt, eikä pussitus näinollen täydellistä (koska jää näkyviin se ihan alareuna valmiis tekelees). Näin kyselee monelle varmaan täysin päivänselvää asiaa Papu. Niin, tää on niitä juttuja mitkä itte aina luulee että joo, tuon ainakin osaan eikä siinä oo mitään ihmettä ja sitten rupeaa sössiintymään simppeli homma käytännössä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Mä ompelen kuminauhan ensin renkaaksi. Saumuroin sen helmaan nurjalle puolelle koko ajan tasaisesti venyttäen. Auttaa kun laittaa vaikka 1/4-kohdistus merkit. Käännän reunan niin, että kuminauha jää taitteeseen piiloon ja tikkaan peitetikkikoneella päältä. Kuminauha saa olla aika lyhyt, niin, että aika tosissaan saa venyttää kun saumuroi. Jos haluaa vielä täydellisempää pussitusta, voi kokeilla vuorittaa. Kun vuori on lyhyempi, muodostuu päälliosaan kaunis pussihelma. Toivottavasti tästä ymmärsi jotain :D

      Poista
  5. Papu ymmärsi ainakin,kiitos! No venytätkö peitetikillä tikatessasi kuminauhaa uudestaan a) reilusti b) hieman c) ei ollenkaan? Kysyn nyt tuonkin,kun saan tod näk senkin vaiheen sössittyä,jos katson lähiaikojen "vetojani" noissa pussiyrityksissä. Kuulostaa loogilliselta noin surauttaa helma,niin sinne ei tule mitään ylimääräistä kerrosta turhista taitteista. Mun kumppari on ollut tod näk myös liian pitkä. Seur yrityksen teen varmasti vinkkiesi mukaisesti ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä että osasin ilmaista itseäni edes kohtuudella :D Venytän peititikillä tikatessa kuminauhaa niin, että se on saman mittainen kankaan kanssa. Sellainen tuli vielä mieleen, että piston pituus pitää olla pitkä kuminauhaa ommellessa ja tikatessa. Jos se on liian lyhyt, kuminauha ei palaudu venytyksestä normaalisti. Tsemppiä seuraavaan yritykseen :)

      Poista
  6. Kiitos nopeasta vastauksesta. Kyllä nyt pitäis onnistua! Joo sekin on koettu,että kuminauha jää lörpölleen,kun päältä on tikattu. En oo tajunnut pistoa muuttaa,luulin vaan että venytyksessä puutteita.. On oikein valaistunut olo tämän jälkeen! Kiitos vielä paneutumisestasi t Papu

    VastaaPoista
  7. Ihana! Mulla on samasta kankaasta samalla kaavalla tehty samanlainen harmailla resoreilla. Tykkään ihan hirmuisesti! On ihan pakko kysyä, että mistä oot löytäny noin täydelliset sukkahousut tän kanssa? Mä tarvisin kan tollaisen huivin, pitää alkaa metsästää kangasta :) Kaunis kokonaisuus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Sukkahousuista täytyy sanoa vaan tylsästi, että laatikostahan minä ne löysin... Ei siis mitään käsitystä mistä olen ne ostanut. Mutta veikkaan, että jostain kaupasta, jossa on hyvä valikoima erilaisia sukkahousuja :D Eikö ollutkin antoisa vastaus ;D

      Poista
  8. Hei! Tilasin sinun innoittamana onion kaavan itsellekin ja ajattelin kokeilla tunikaa. Kehuit et pienillä muutoksilla lähes täydellinen, eli kysymys kuuluukin, mitä pieniä muutoksia kannattais tehdä ennen ensimmäistä ompelusta :) vartalon malli taitaa olla meillä aika sama, yleensä olen S kokoa mut mittaa on175cm nii pitääkö kovin muokkailla? Kiitos jo etukäteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaava on kyllä hyvä peruskaava, jollaisia ainakin itse tykkään käyttää etenkin kuviollisista kankaista ommellessa. Alkuperäisessä kaavassa on makuuni turhan suuri pääntie. Myös kädentie tulee turhan alas ja hiha on yläosastaan turhan leveä (ja voi jopa vähän kinnata kyynärpään kohdasta). Mutta muutokset ovat tosiaan niin pieniä, etten ole niitä edes kaavaan merkinnyt, leikatessa vaan huomioin muutokset pääntiellä, kädenteillä, hihanpyöriöllä ja hihan leveydessä. Niin, ja olen muuten tehnyt tällä kaavalla aina ilman sitä rinnanaluspoikkisaumaa, lisään kaavoja kankaalle asetellessä n. 2,5cm-3cm pituutta ylä- ja alaosan väliin (pitkäselkäinen kun olen). Oppikirjojen mukaan testiversio pitäisi tietysti tehdä jostain vähemmän kivasta kankaasta, mutta malttaako sitä... :D

      Poista
    2. Hihanpituus kannattaa muuten myös tarkistaa, itse olen lisännyt 4-7cm pituutta riippuen olenko tehnyt pussihihan vai ilman :)

      Poista
    3. Kiitos nopeasta vastauksesta!! Kaavakin kolahti juuri postilaatikosta, nyt vain pitäisi uskaltautua kokeilemaan :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)