maanantai 3. kesäkuuta 2013

Keltaista ja pinkkiä, niistä on pienet tytöt tehty

Keltaista ja pinkkiä lupailin lisää jokin aika sitten. Sain lyhennettyä ompelujonoa ja tässä on sekalainen seurue keltapinkeröitä vaatteita.

 
Oikeastaan vain norsut ja niiden leggarit on ajateltu setiksi, muut on vain leikottu ilman sen kummempia suunnitelmia. Kyllä ne parin löytää :)


Norsujen kaava on muokattu Ottobren Raide-kaavasta mekoksi, leggarit on aimmin hyväksi havaittu muokkaus Ottobren Rosy Steps- kaavasta. Mekko kokoa 98 ja leggarit 92.


Tämän t-paidan tein oikeastaan vain kuluttaakseni tämän kankaan loppuun, eikä se edes loppunut... :D No kiva paita tuli kuitenkin. Kaavana Raide, johon on laitettu Orvokki-paidan puhvihihat, koko 98. Tykkään tästä kaava yhdistelmästä, etenkin nuo puhvihihat miellyttää tällä hetkellä kovasti.


Samat kaavat kuin yllä olevassa t-paidassa, mekoksi muokattuna, koko 98. Jotain heiniä näköjään tuli varjon muodossa mekon päälle.


Uusimmasta Ottobresta oli pakko testata Summer Sea-trikoohousuja, koko 92. En vaan ymmärrä, miksi leikkasin ne raidallisesta kankaasta... Olen nimittäin jo aiemmin tehnyt itselleni selväksi, ettei näin kaavoitettuja housuja voi tehdä raidallisesta, koska raidat ei kohtaa mitenkään päin. Ja lahkeet vieläpä syöttyy eri tavoin keskenään, koska lahkeiden sisäsauma on yhtenäinen... Eli raidat on ihan päin piip piip piip... No ehkä en katsele raitojen kohdistuksia kun neiti kirmaa näissä :D Tein näihin ihan tavalliset kaksinkertaiset resorit, alkuperäisessä oli vain yksinkertaiset (ja minä olen varmaan yksinkertainen, mutta ajatus oli mielestäni outo... :D) Niin joo, ja testasin framiloniakin näihin, vyötärölle. Ei vaan olisi välttis tarvinnut, ei ollut niin suuri tuo resorin ja housujen ero.


Ja sitten kestosuosikki Toy Dog, koko 98. Ehkä tätä tarvitaan tänä kesänä, vaikka tähän mennessä sää ei ole kyllä siitä antanut mitään viitteitä. No menee tuo varmasti vielä syksylläkin.

Nyt on neidille ommeltu niin paljon kesävaatetta, että seuraavaksi pieni mies saa jotain :) Koskahan sitä itselle...


Istutin pari kesää sitten pari pientä ja kituvaa mansikkaa laatikoon... nyt ne kasvaa rehottaa laatikon ympärilläkin.


Vieressä on toinen laatikko, jossa kasvaa ruohosipuli ja tyhjään tilaan pääsi tänä keväänä herneet. Kepit on taas virityksiä fasaanien takia :D


Hopeahärkki levittäytyy isoksi harmaaksi matoksi.


Rappioromantiikkaa vai pelkkää rappiota... Köynnöshortensia on viihtynyt hyvin, mahtaa tarvita kyllä kohta jo uutta, isompaa tukea.


Heitetääs loppuun vielä kuva-arvoitus niille, jotka jaksoivat lukea loppuun asti. Mitä kuvassa on? Oikein vastanneiden kesken arvotaan jotain pientä kivaa :) Jätähän jotain yhteystietoja jos et ole lukija :)

14 kommenttia:

 1. No mutta, unikon siemenkota tietenkin! Samettisen pehmeä päällinen <3

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania vaatteita. Mulla tapana ommella aina settejä, mutta kuten sanoit, kyllä vaatteet parinsa löytää.

  VastaaPoista
 3. Ihanan pirteitä vaatteita. Omaksi yllätykseksi pidin eniten norsumekosta ja kun olin jo päättänyt että se on liian lapsellinen meidän 3v.lle. toivottavasti sitä ei saa enää mistään :-) Ja kukka kysymykseen vastaan unikko :-)

  VastaaPoista
 4. Oi kun nätti köynnöshortensia. <3 Löytyiskö sille männynrunkoa kiivettävävksi?

  VastaaPoista
 5. Oletpa ollut ahkera ja niin paljon kivoja kuoseja yhdistettynä kivoihin malleihin, ihania!

  VastaaPoista
 6. Ihana setti vaatteita. Kivasti olet yhdistänyt eri kuoseja.
  Ja puutarhurin hommatkin näköjään sujuu :)

  VastaaPoista
 7. Kivoja vaatteita, koskahan sitä oma kone taas laulelis edes erelliset keskeneräiset loppuun?! Ja tuosta kuvasta kans veikkaisin unikkoa, siltä ainakin osa näyttää :) Ja eepeen ryhmästä löytää mut, jos tarvis.

  VastaaPoista
 8. Jep, unikon siemenkotahan se siinä kuvassa on. Ai menee tuo köynnöshortensia näilläkin leveysasteilla.. ehtii kukkiakin?? Mää tahdon kans! :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille :)
  Hanna: Juu kyllä se menestyy jos paikka on suotuisa. Tuo meidän oma on pari vuotta sitten hankittu, eikä ole vielä kukkinut. Naapurissa on vuosia (ehkä kymmeniä) vanha köynnöshortensia ja se kukkii isosti joka vuosi :)

  Kuva-arvoitukseen saa osallistua edelleen :)

  VastaaPoista
 10. Kuva-arvoitus on päättynyt ja arvonnan voitti Leena. Onnea! Laitahan yhteystietosi sähköpostilla: aiteerisain@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Aaah, ihania! Kiitos vinkistä, taidan kans muokata raide-paidan mekoksi. Osaatko sanoa miten pitkä tuo norsumekko on, noin? Ajattelin ommella jotain kaverin tytölle kun lähdetään sinne kesälomareissulle mutta tää mekko-osasto on mulle vähän turhan vieras. =D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)