keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Retrokukkia

Meillä suositaan lastenvaatteissa "pese ja pidä"-tyyliä. Valmiiden vaatteiden silittely (etenkään pienten sellaisten), joissa on rypytyksiä tai laskoksia, ei houkuttele lainkaan. Jostain syystä kaappeihini on kertynyt retropuuvilloja mekkotarpeisiin, en ole kyllä keksinyt kuka niitä mekkoja silittelisi...No nyt keksin käyttöä ainakin yhdelle palalle. Fb:n ompeluelämää-ryhmässä on muutaman kerran kyselty shortsihaalarin kaavoja. Eilen keskustelusta inspiraation saaneena piirtelin Ottobresta parit kaavat. Niitä hyödyntäen leikkelin kankaat, lisäten vähän sinne ja ottaen pois vähän tuolta. Ja tälläinen siitä sitten tuli.


Pohjana käytin Ottobre 1/13-lehdestä löytyviä mamelukkeja koossa 104. Vähän mallailin myös samasta lehdestä topin kaavaa kun yritin hahmottaa tuota yläosan korkeutta.


Vyötäröllä on feikit solmimisnauhat.


 Yläreunassa ja vyötäröllä n. 25mm kuminauhaa (ei muista, enkä jaksa käydä tarkistamassa :D). 


Lahkeensuissa kapeaa kuminauhaa (oiskohan tämä nyt ollut 6mm) kiinnitettynä leveällä siksakilla.


Aika ohutta vanhaa lakanaa tämä kyllä on, toivottavasti kestää edes kaksi kertaa pyllistää :D Kokeilin kyllä kankaan kestävyyttä ennen leikkuuta, ei se ainakaan käsiin revennyt. Pitää kyllä tehdä trikoosta tälläinen myös :)


Mikäs se sieltä kurkistaa :D


6 kommenttia:

 1. Voi vitsi kuva kiva! Tarttoo vissiin ittekkin nyt tän nähtyä oikeesti alkaa puuhata samantyylistä :)

  VastaaPoista
 2. voi miten ihanat <3 mulla olis vastaavaan kaavakin... pitäisi vaan toteuttaa (enkä näin hienoa sais silti)

  VastaaPoista
 3. Ihana kangas ja malli! Suloinen kesävaate!

  VastaaPoista
 4. Kiitos :) Tästä tuli kyllä aika herkku. Katselin jo kankaita sillä silmällä, trikoosta on tulossa vähän vastaavaa jossain vaiheessa... Sitten kun ompelujono on edes puolta lyhyempi :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)