lauantai 18. toukokuuta 2013

Kukkia sulle ja kukkia mulle

Tein nämä samistelumekot itselle ja tyttärelle äitienpäiväksi, tosin täällä sairastuvalla näitä ei sitten pahemmin edes käytetty. No onhan tässä koko kesä aikaa, ja varmaan seuraavakin kun tytön omasta tuli vähän reilu :D


Omaan mekkoon piirtelin kaavan ottaen mittoja vanhasta yöpaidasta :D Tytön mekko on Winter Plaid dress, koko 104 (ottobre 6/11). Tytön mekossa pituus on hyvä, mutta leveyttä on vähän liikaa. Peittari kenkkuili näitä tehdessä, kantti seilasi ja kiristeli. Purkasin ja purkasin purkamisen perään. Vieläkään ei tullut täydelliset, mutta menkööt. Ja peittarikin alkoi toimia heti kun vaihdoin toisen värisen kantin koneeseen, mikä lie valkoista vastaan...


Tein tytölle myös leggarit keltaisesta joustiksesta. Kaava on Rosy Steps, koko 92 (ottobre 1/12). Kaava on muokattu sivusaumattomaksi ja kaikki ylimääräiset jätetty pois. Oikein näppärä kaava, tästä tulee kyllä tämän kesän suosikki malli! Parit lisää onkin jo leikeltynä.

Sitten jotain ihan muuta kuin ompelua...


Vaikka tällä tontilla on rempattu ja rakennettu jos jonkinlaista, annoin itselleni pienet olan taputukset kasattuani yksin lapsille hiekkalaatikon. Vielä on vähän projekti vaiheessa, soraa ja tietenkin sitä hiekkaa tarvitaan. Soraa löytyy jo kasa ja hiekkakin on tilattu. Taustalla näkyy monta keskeneräistä projektia, mm. kunnostusvaiheessa oleva leikkimökki. Siitäkin varmasti lisää kesän aikana.

Kierretääs vähän keväistä pihaa...


Kokeileva puutarhuri kokee jo tässä vaiheessa kesää onnistuneensa talvivalkosipulien kasvatuksessa. Jatkaisivat vaan samaan malliin koko kesän ja tekisivät megamahtavat sipulit meille nautittaviksi :) (kuivuneet perennanvarret yrittävät toimia fasaanin karkoittimina, vähän heikolla menestyksellä)


Ja mitä ne fasaanit tekee, no nehän kaivaa ja kuopsuttaa ihan väärissä paikoissa. Tästä omenapuun juureltakin on joku käynyt hakemassa kukkasipulit... Pitääpä muistaa laittaa syksyllä uusia nokittavaksi.


Tein tämän istutusalueen kesällä 2011 ja aika hyvin alkaa kasvit valtaamaan tyhjiä paikkoja. Tässä on useita eri kasveja, montaa eri vihreän sävyä ja joku kukkii aina läpi kesän. Kuvakulma ei oikein kerro koko totuutta alueen koosta, näyttää yhtäkkiseltään aika pieneltä... Pitääpä ottaa kesällä kasvien kasvettua kuva toisestakin suunnasta.


Valoin pari kesää sitten raparperin lehtien avulla muutaman betonilaatan. Vähän ovat hakeneet paikkaansa vielä, mutta ovatpa patinoituneet hienosti :) 


Pihasta löytyy myös kohtuu suuri vaahtera, sen kukkiin onkin hyvä päättää keväinen pihakierros. Otetaan kesällä uusiksi :)

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi :)