lauantai 21. maaliskuuta 2015

Rennot kesäfarkut

Törmäsin Ek:ssa jokunen viikko sitten farkkujerseyhin. Se oli juuri tullut ja pakkohan sitä oli ostaa. Pakan alkupäähän oli kulunut viiruja ja pelkäsin, että pesussa kankaalle käy samoin. Mutta ei, ei ainuttakaan pesuviirua. Päätin testata uutta kaavaa pojan housuihin. Kaava on Ottobresta Relaxed Fit,koko 98 (OB 1/14).
Tikkailin housut farkkutyylisesti. Takataskut vähän häiritsee ja tajusin juuri kuvia katsellessa, että taskut olisi kannattanut tuplatikata... Noh, pitää katsoa josko niihin vielä surauttaisi toiset ompeleet sinkkutikkauksen viereen. (Sain pienen yliannostuksen peittarista kantatessa peittoa ja bodeja, enkä sen vuoksi halunnut käyttää sitä ollenkaan näiden ompelussa.)

Nappasin matkalla muutaman niksikuvan. Etutaskujen tikkausten paikan saa kätevästi näkyville kun silittää taskupussin päältä. Yleensä saumojen päältä silittämistä työn oikealta puolelta kannattaa välttää, mutta sen aiheuttamaa kiiltoa voi myös käyttää hyödyksi.

Kaarevat takakaskut saa helposti saman näköisiksi ja kokoisiksi pahvisen silitysmuotin avulla. Ensin kaarevaan reunaan pitkällä tikillä poimutuslanka. Sitten poimutetaan reunaa, muotti paikoilleen ja höyryn kanssa silitys. Voiko enää olla helpompaa?

Kovasti pitäisi tehdä tytölle t-paitoja ja muutakin kesävaatetta, mutta päässä pyörii vain pojalle sopivia suunnitelmia... Pojalla vaan alkaa olla riittävästi paitoja ja suunnitelmat ei valitettavasti liity lahkeisiin...   

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, niin mustakin :) Kannatti vähän nähdä vaivaa, parilla tikkauksella saa kummasti ilmettä :)

   Poista
 2. Istuuko päälle? Mä tein tällä myös just ja ei istu sitten yhtään. Joudun purkaa ja yrittää muokata vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo vielä testattu, mutta uskoisin kyllä, että on ok:t. Ainakin vaikuttaa henkarilla löysän pussittavilta. Mutta hyvä kun mainitsit, pitää ehdottomasti sovittaa ennenkö leikkaan seuraavia samalla kaavalla. Onneksi olen ollut laiska ompelija tänään, en ehtinyt vielä leikata :)

   Poista
  2. Nämä sujahti tänäänkin pojan jalkaan, alkaa olemaan vähän jo naftit. Mutta hyvät on olleet, löysän pussittavat. Makuasia toki hyvin pitkälti tämäkin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)