lauantai 11. lokakuuta 2014

Raitaa ja pitsiä

Törmäsin blogi-kierroksella Mallikelpoisen ompeluhaasteeseen. Ihan innosta puhkuen en mukaan lähtenyt, mutta koska ajatus jäi päähän pyörimään ja ideakin siinä syntyi, niin mikä ettei. Haaste kuului näin: "Valitse kaksi päämateriaalia. Ensimmäinen valintasi on materiaali, joka kuvastaa sinua. Toinen valintasi on materiaali, joka on täysin päinvastainen kuin sinä olet."

Valitsin raidallisen trikoon, koska pidän selkeistä linjoista ja olen ehkä persoonanakin vähän turhankin suoraviivainen välillä ;) Ja vastakohdaksi valitsin pitsiliinan, koska en koe olevani hempeilevä romantikko, eikä pitsi muutenkaan kuulu suosikkeihini... 
Paidan kaavan pohjalla on Onion 2035, koko XS. Pitsiliina menee osittain takakappaleen puolelle.


Pitsiliina on peräisin äidiltäni. Äitini tykkäsi pitsistä ja röyhelöstä, pitsi voisi siis kuvastaa häntä. Koska minulla ei ole tietoa liinan pesuhistoriasta, pesin sen 60 asteessa ennen paitaan ompelua. Varmasti saa silitysrautaa näyttää aina pesun jälkeen, sen verran kurttuinen oli pesun jäljiltä :D


Empä ole tainnut koskaan vielä vaatteen nurjaa puolta esitellä... tällä kertaa luvassa jopa kaksi kuvaa nurjalta. Tässä ekassa siis pitsin kiinnitys ompeleet. Päädyin ompelemaan ihan perinteisellä suoralla ilman mitään tukikankaita. Laitoin vain pitsin parista kohtaa nuppineuloilla kiinni ettei karkaa. Kohtuu helposti meni, vähän "muljahteli" tuolla ulkoringillä kun reunoja pitkin tikkailin, mutta eipä ne minnekkään näy kun lanka on samanväristä pitsin kanssa. Päätin kiinnittää vain reunoilta ja keskeltä ettei kuviosta tulisi liian jäykkä. Nyt se tuntuu mukautuvan liikkeeseen tosi kivasti.


Ja se toinen nurjan puolen kuva. Testasin tähän paitaan kääntää pääntien saumanvarat nurjalle ja hurauttaa käänteen peittarilla. Yllättävän kivasti taipuu paikoilleen, ei vedä tai kupruile mistään kohtaa. Olin jokseenkin ihan varma, ettei tule onnistumaan, tai vaatii ainakin massiiviset höyrytykset ompelun jäljiltä. Mutta oikeastaan olisi voinut esitellä ilman silitystäkin. Oikeasti hyvä vaihtoehto kanttaukselle, täytyy muistaa käyttää toistekkin tätä tekniikkaa.

Tykkään tästä vastakohtien paidasta tosi paljon. Pääsee takuuvarmasti käyttöön ja olen oikeastaan aika iloinen tästä haasteesta. En nimittäin olisi tuota pitsiliinaa varmaan koskaan mihinkään laittanut, olisi vaan pyörinyt laatikossa. Nyt se ja muisto äidistäni kulkee mukanani <3

18 kommenttia:

  1. Kaunis paita! Niin hyvin sopivat yhteen raita ja pitsi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Yllättävää tässä on se, että minäkin tykkään tästä, pitsistä huolimatta (ehkä jopa siitä johtuen)...

      Poista
  2. Minä tykkään tästä paidasta, on kaunis tuo pitsi siinä! Sopii todella hyvin raitojen kanssa. Ja jos ei jatkossa enää jaksa katsoa pitsiä/se ei tunnu omalta, niin saahan sen sitten poiskin. Mutta mikä ihana muisto äidistä pitsin muodossa <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Pitsi ei tosiaan ole ihan minun juttuni, mutta myönnän, että tykkään ihan oikeasti tästä paidasta juuri pitsin takia. Tai luultavasti se on tuo raitojen ja pitsin välinen kontrasti joka iskee minuun. Muisto äidistä säilyy ikuisesti oli paidassa pitsiä tai ei, mutta mukava kun on jotain konkreettistakin muistuttamassa :)

      Poista
  3. Ihastuttava paita,juuri sopivasti suoraviivaisuutta ja pitsin herkkyyttä. Tuota pääntietä on kyllä joskus kokeiltava,onnistuisikohan kaksoistikillä,ehkä pitäisi ensin saumuroida ....Täytyypä kaivaa mummon pitsit esiin, kiitokset vinkistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kyllä tuo pääntie varmasti kaksoisneulallakin onnistuu, itse taipuisin myös saumuroimaan siinä tapauksessa ensin. Täytyy vaan muistaa huolehtia, että saumuriommel joustaa riittävästi, ettei sen takia ala kinnaamaan.

      Poista
  4. Kaunis paita! Raita ja pitsi sopivat tosi mukavasti yhteen :)

    VastaaPoista
  5. Kaunis! Ihana tuo pitsiliina ja tuo kivan säväyksen paitaan.

    VastaaPoista
  6. Hieno on! Kiitos inspiraatiosta. Tällaisen teen siskolle joululahjaksi.

    VastaaPoista
  7. Kaunis paita! Pitsi näyttää oikein kauniilta raitapaidassa.

    VastaaPoista
  8. Kaunis, eikä lopputulos ole ollenkaan liian hempeä :)

    VastaaPoista
  9. Kaunis paita ja ihana tuo ajatus äidistä mukana <3

    VastaaPoista
  10. Todella kaunis paita ! Ihana tuo pitsi koristeena. Sopii paidan kuosiin ja malliin niin nätisti. Kivoja ompeluita oli paljon muitakin, kun tuossa taaksepäin selailin:)

    VastaaPoista
  11. Tyylikäs ja kaunis kokonaisuus! Kaikkien kuosillisten pläjäysten seassa tämä on tosi raikas ja kaunis! Ja kun äiti kulkee mukana niin <3 Tykkään isosti!

    VastaaPoista
  12. Kiitos kaikille ihanista sanoista, ihan mieletön määrä kommentteja :) Ja tässä ei edes arvota mitään :D Heh, mutta tosissaan, tuntuu mukavalta saada positiivista palautetta :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)