tiistai 22. heinäkuuta 2014

Raidat rutussa

Tilasin Vimmalta rutturaitaa, ajatuksissa oli jotain maksimekon tapaista, ehkä... Kankaan saavuttua se ei vastannutkaan täysin odotuksiani. Sen pitäisi olla 95% puuvillaa ja 5% elastaania, mutta melkein uskaltaisin väittää sen olevan 100% puuvilla trikoota. Käyttäytyi ommellessakin samoin (reikiintyi pallokärjillä). No joka tapauksessa, suunnitelmat meni uusiksi. Kangas ehti jo vähän tuskastuttaakkin, tilasin nimittäin 2m, että varmasti riittää maksimekkoon.


Viimme sunnuntaina lasten siirryttyä päiväunille, hipsin ompelukämppään, kaivoin tutun kaavan ja leikkasin. Heitin vain paidan takakappaleen kaavan kankaalle ja leikkasin "summissa" (mitään summissa, selkeä visio kirkkaana mielessä :D). Leikatun takakappaleen avulla leikkasin etukappaleen ja avarsin pääntien edestä. Ja surrur. Tai muka surrur, tietysti joka kone vastusti kun kyseessä olisi ollut tälläinen superpikapikaompelus...


Hihat ovat siis samaa miehustakappaletta. Hihansuussa rullapäärme ilman venytystä, vähän se aaltoilee, hillitysti. Tästä tuli aika kiva, sopivan rento, väljä malli kun on. Taidan tehdä toisenkin samalla "kaavalla". Tätä kangasta jäikin sitten reilu metrin pätkä jemmaan. Siitähän tekee vaikka mitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)