sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Väriterapiaa

Lupasin päivitellä viimeaikaisen hiljaisuuden aikana valmistuneita tuotoksia. Tässä siis ensimmäinen erä. Näihin olen taas kaivellut kaappejani ja jemmoista syntyi tälläinen pieni ja pirteä "collection". Ai että, tuo sinisen ja ruohonvihreän yhdistelmä tuntuu iskevän tällä hetkellä :)


(Kuvaan on lainattu rekvisiitaksi huivi ja lapaset www.villervalla.se, kumisaappaat Playshoes www.lekmer.fi)


Panda-huppari joustofroteesta, koko 80. (Ottobre 3/12)
 

Bert-body joustofroteesta, koko 86 (Ottobre 1/12).
 

Bert-body trikoosta, koko 86 (Ottobre 1/12).


Bert-body trikoosta, koko 86 (Ottobre 1/12).
 

City Mouse-housut joustofroteesta, koko 80 (Ottobre 4/11)


City Mouse-housut joustofroteesta, koko 80 (Ottobre 4/11) 


Päätin vihdoin hankkia kam-pressiini leuat myös metallisille rengasneppareille. Ja kyllä kannatti. Vaikka itse tykkään myös kameista lasten vaatteissa, mies ei niistä kauheasti välitä. Ja nyt kun olen noita metallisia vaatteisiin laittanut, taidan olla samaa mieltä niiden käytännöllisyydestä verrattuna kameihin. Mutta kameistakaan en luovu, tykkään niiden värikkyydestä.












Vielä vähän reilu kymmenen lukijaa uupuu sadasta ja tulevasta arvonnasta. Olisiko teillä jotain toiveita arvonnan suhteen? Ommeltu palkinto vai kenties jotain ompelutarvikkeita?

14 kommenttia:

  1. Aivan ihania! =D Minäkin käytän enimmäkseen metallisia rengasneppareita nykyään. Mut en minäkään KAM-pressistä luovu, aina välillä sitä kuitenkin tarttee johonkin. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mulla oli semmonen uskomus, että noi rengasnepit reikii vaatteen helposti. Siis, että se piikki tekee itsestään suurenevan reiän vaatteeseen ja käytännössähän se ois "pilalla" sen jälkeen (varmaan näin tulee jossain vaiheessa käymäänkin, ostovaatteissa tähän kuitenkin on tullut törmättyä muutaman kerran). Mutta ainakaan vielä ei oo semmosta tapahtunut, pitää varmaan koputtaa puuta :) Kamit on siitä hyviä, että sen yhden piikin pystyy muiluttamaan kankaan kudoksen lomasta varmasti katkomatta ainuttakaan lankaa.

      Poista
  2. Ihan on kuin jonkun kaupan mainoksesta tuo kokoelma. Upeita! :) Mä käytän yleensä noita Prymin neppareita. Liekö niille mitään pressiä olemassa? Keskelle kangasta jos tarttee saada neppari, niin pihdeillä ei pääse millään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kollaasiin on haettu tarkoituksella vähän kaupallista fiilistä, onhan se oikea "Collection" ;) :D Noihin presseihin saa kyllä monen kokoisia leukoja, ja ihan kuin oisin lukenut jollain olevan prymeihinkin sopivat leuat. Itse pressihän on vaan laite, johon leukoja vaihtamalla saa kiinnitettyä erilaisia neppareita, sirkkoja, niittejä tms. Jos vähänkään on enemmän käyttöä vaikka vaan neppareille, kannattaa harkita pressiä. Ja siitä saa myydessä melkein ostohinnan verran, eli ei paha sijoitus :) (tietty jos kaikilla alkaa olla nurkissa pressi, niiden jälleenmyyntiarvo taitaa romahtaa :D)

      Poista
  3. Hieno collection! Hyvin sopii yhteen :)

    VastaaPoista
  4. Mielettömän ihania vaatteita olet saanut aikaiseksi!!! :) Itsellä on tuota sateenkaarikangasta mutten vielä ole raaskinut siitä mitään tehdä :D joskos parit huivit ja pipot tekisi niin menisi useammankin vuoden ehkä? :) Mukavaa syksyä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mulle jäi jemmaan tuota sateenkaaritrikoota, se on kyllä jotenkin tosi ihanaa. Teen siitä poitsulle sitten uutta juttua kun tää jää pieneksi. Vaikuttais vähän semmoselta kuosilta, että en kyllästy koskaan. Mukavaa syksyä myös sinulle :)

      Poista
  5. Ihania ja ihanat värit! Näistä kauniista vaatteista ihan inspiroituu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mistähän saisi inspiraatiota blogin päivitykseen... Olis tuos "jokunen" valmistunut bloggamaton ompelus :D

      Poista
  6. Ihania, laadukkaita kuvia! Ilo katsella sellaisia. <3 Puhumattakaan itse vaatteista...

    Jaa saako kamin pressiin prymin neppareille sopivat päät! Tää olikin uusi tieto itselleni. No mulls tosin on ne prymin pihdit joten niilläkin pärjään, mutta kamien käyttö on jäänyt vähiin pelkillä pihdeillä, kun tahtovat mulla jäädä pyörimään. Ei ilmeisesti puristu riittävän tiukkaan pihdeillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Vaatteet ovat päässeet kovaan käyttöön ja onhan niitä ilo katsella myös mallin päällä :)

      Noi mun metallinepparit ja leuat taitaa olla kamin, tilasin ne kotimäenpuodista. Se ei oo ihan saman kokoinen kun prym (joka on vissiin 10mm), noi on 9,7mm. Käy siis yksiin pitkälti kaikkien valmisvaatteiden neppareiden kanssa, jos vaikka tekee bodeihin jatkopaloja tms. Muoviset kamit menee pressillä ainakin hyvin kiinni, ei jää pyörimään. Suosittelen kyllä pressiä jos vähänkään enempää on käyttöä neppareille :)

      Poista
  7. Kangastukusta ja Kestovaippakaupasta ainakin saa Roland baby merkkisiä värillisiä metallineppareita jotka käyvät noihin pressin leukoihin. Itselläni on suht hyvä kokoelma jo värillisiä ja tulipa vahingossa ostettua kelmeän keltaisia neppejä liikaakin tässä kerran. Kangastukun kanssa omen asiasta neuvotellut ja he yrittävät saada useampiakin värejä valikoimiinsa. Tuosat reikiintymisestä. Itse painan nepit resorikanttiin, jolloin niitä kangaskerroksia on sen verta enempi ettei nepin mahdollisesti terävät reunat pääse repii kaikkia kerroksia rikki.

    Itselläni blogin päivittäminen on pysähtynyt kokonaan, kun en ole keksinyt miten saisin kuvat tabletista blogiin... ja kaikki kuvat on tietenkin tabletilla, kun pöytäkone on tökkinyt ja nyt veljen kannettava sen tilalla eikä aina jaksa kameran piuhoja viritellä koneisiin jne jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon kuullut vähän huonoa palautetta noista Roland baby-merkkisistä neppareista, eivät kuulemma oikein pysy kiinni. En oikeastaan edes tiedä tarkoitetaanko tuolla sitä että osat sinkoilee irti valmiista vaatteesta, vai sitä, ettei urospuoli pysy kiinni naaraspuolessa. Nimittäin jälkimmäistä ongelmaa on näissä minun Kotimäen puodista tilaamissani neppareissa, ovatkohän nämä nyt sitten Kamin vai kenen, en tiedä. Mutta eipä nuo kangastukun värilliset pikkupaketi paljoa maksa, jos vaikka innostuisi kokeilemaan :) Valkoisia minulla on joskus ollutkin, mutta en tohtinut niitä edes käyttää kun olin noita huonoja kokemuksia lukenut.

      Mulla taitaa edelleen roikkua tuolla keskeneräisissä päivityksissä noita tekstissä mainittuja aiemmin valmistuneita... No ehkä tässä pikku hiljaa... Viimmeistään joulun pyhinä :D

      Poista

Kiitos kommentistasi :)