torstai 26. syyskuuta 2013

Blogin herättelyä Paratiisin puutarhalla

Blogissa on ollut hiljaista viimeaikoina. Omassa elämässä on ollut säpinää sitten senkin edestä. Jossain välissä olen (totta kai) ehtinyt myös ommella. Hiljaiselon aikana valmistuneita juttuja on tarkoitus tännekkin päivittää lähiaikoina, mutta nyt aloitan väärästä päästä, tämän päivän ompeluksesta.


Aamulla koiraa lenkittäessä päätin, että leikkaan ruskean Paratiisin puutarhan Onion 2035-kaavan testiversioksi. Ja tarkoitus oli ihan yhtäkkiä leikata ja ommella se. Niin varmasti. Aivan ensimmäiseksi totesin, etten saa metristä pitkähihaista mekkoa. Tai olisin ehkä saanut, mutta olisin saanut myös komeat kukkaset rinnuksiini, no thanks :D Pyöritin kankaalla jo toisen tunikan kaavoja, mutta eihän niillä sen paremmin olisi saanut tehtyä. Takaisin Onioniin siis. Päädyin tekemään lyhyemmän, oiskohan ollut n. 15cm lyhyempi kuin alkuperäinen kaava. Tosin lisäsin muutaman sentin selkään pituutta ja jätin leikkaussauman rinnan alta pois. Minulla on pitkä selkä ja nuo rinnanalussaumat tahtoo olla aina ihan väärässä kohtaa. Tästäkin mittaisin, että olisi pitänyt ainakin 5cm alentaa, että olisi jäänyt oikeasti rinnan alle. Tosin tuota xs-kokoa ei välttämättä ole kaavoitettu 170-senttiselle pitkäselkäiselle ihmiselle... Pitkänsitkeän leikkuuoperaation jälkeen totesin, että unohdin taskut! No kangasta olisi vielä ollut, eikä aukkojen leikkaaminen etukappaleeseen olisi ollut edes haastavaa, mutta olin jokseenkin niin täynnä leikkuuta tällä erää, että päätin antaa olla ilman taskuja. Seuraavaksi ajattelin nopeasti surauttaa tunikan kasaan. Niin, tai taistella peitetikkikoneen ja kantinkääntäjän kanssa huolella ja hartaasti. Mutta sain sen valmiiksi!

Ja siitä tuli vielä jopa ihan kiva. Kaava kaipaa pientä hienosäätöä, mm. pääntie on makuuni aivan liian suuri. Kainaloa täytyy myös korottaa ja hihan väljyyksiä tarkistella (vähän tiukka kyynärpään kohdasta ja turhaa löysyyttä ylhäällä käsivarressa).  Mutta ymmärrän kyllä kaavan suosion :) Niin ja pääntien kanttaus on tummanruskeaa resoria, näyttää taas kestoinhokkiväriltäni mustalta...

2 kommenttia:

  1. Hieno on. Tämä kangas on myös niin ihanaa

    VastaaPoista
  2. Mä tein kanssa samaisesta kankaasta Onionin ja huomasin nuo täsmälleen samat ongelmakohdat. Nyt on toinen työn alla, kylmästi pienemmässä koossa. Katotaan mikä siitä tulee. Upea kangas on ja hienon tunikan olet tehnyt :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)