sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Viimmeiset kesäkamppeet tällä erää


Viimmeiset kesävaatteet on ommeltu, jes. Tai olisi tuolla vielä leikattuna pari mekkoa tytölle, mutta taidan vähän jatkojalostaa niitä syyskelpoisiksi. Ei nimittäin enää innosta lainkaan kesävaatteiden ompelu, näidenkin ompelu oli varsinaista pakkopullaa... Mutta tulipa valmiiksi.


Villikko-haalarin kaavasta muokattu, koko 74 (villikko ob 1/13). Kuviollista kangasta oli vain paidan etu-ja takakappaleiden verran, joten tein tuollaisen feikki käänteen tuohon "paidan helmaan".


Tähän voisi laittaa ihan samat tekstit kuin yllä olevaan kuvaan. Kesäilo on viimme kesänä jo meille eksynyt palanen, mutta nyt vasta pääsi käyttöön. Tuo kesäilo on siis tummempaa kuin tänä kesänä tullut painos. Haarassa on viisi eri väristä neppiä, värit poimittu raitakankaasta. Tämän nimi voisi olla väri-ilo :D (tai värioksennus...)


Star star-haalari, koko 74 (ob 3/13). Tykkään tästä kankaasta tosi paljon, etenkin tummanruskean kanttauksen kanssa. Tästä täytyy tehdä bodykin syyskäyttöön :) Ja sain vihdoin aikaiseksi ottaa matsin uuden saumurin kanssa... En ole ollut nimittäin lainkaan tyytyväinen sen syöttötapaan, raitojen kohdistukset on ollut ihan hirveitä... No nyt veivasin ja veivasin kunnes sain raidat kohdilleen. Muutaman kerran teki kyllä mieli kaivaa vanha saumuri kaapista, sillä kun ei ollut mitään ongelmia raitojen kohdistuksissa.

Huh huh, nyt pääsee tekemään syysvaatetta. Onkin jo leikattuna jotain :)


Olen tänä kesänä onnistunut löytämään kesäkukat, jotka kestävät paahdetta ja sadetta kiitettävästi. Meillä on aika paahteinen tontti ja kuuma terassi. Eikä meillä ole mitään katosta, jonka suojissa kukat voisivat olla sateella. Yllättäen nuo suuret samettiruusut eivät ole kaatosateita säikähtäneet, vaan näyttävät yhtä hyviltä kuin ennen sadettakin. Näiden lisäksi ruukuissa on lobeliaa, tähtisilmää ja murattia. Muutamassa ruukussa on myös markettaa. Itse kasvatetut köynnökset eivät oikein ole päässeet vauhtiin, ruusupapu vähän yrittää kukkia, mutta köynnöskrassista ei ole muille kertomista. En siis esikasvattanut niitä, vaan iskin siemet suoraan ruukkuun ulos. No onhan tässä kesää jäljellä.


Tiedättekö mitä nämä ovat?

4 kommenttia:

 1. Onpa hauskan näköisiä noi haalarit! Voisin kokeilla tehdä vähän samantapaista :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä idea "vahingossa/pakon edessä"! Tolleen ei tuu liian kirjavia, mutta saa kuitenkin kivoja kuoseja esille. Hienoja haalareita siis :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan raikkaita kesävaatteita!

  ps blogissani on haaste sinulle. :) http://tinttamarintta.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)