maanantai 17. joulukuuta 2012

Tonttuillen

Onni on kattavat kangasvarastot :D Tyhjensin lauantai-illalla tytön hoitolaukkua ja käteeni osui lappu tiistain pikkujouluista. Toiveena tonttupuku... Hmmm... Hiukan tiukka aikataulu, mutta idea syntyi oikeastaan heti. Kaavat valitsin sen mukaan mitä on valmiina ja mistä tykkään. Ei muuta kun sakset viuhuten heti kun ipanat oli sammutettu. Sunnuntaina pikasurautin nämä kasaan. Työtavat oli mietitty mahdollisimman nopeiksi toteuttaa, mitään erikoisuuksia ei tällä ompeluajalla tehdä :D Mutta kyllä näissä kelpaa tonttuilla, vaikka joulun jälkeenkin :)


Housujen kaava on Ob:n City Mouse (92). College on peräisin kangashamstereista. Vähän heikkolaatuista, mutta ihan mukavaa kun siinä on elastaania mukana. Tonttulakin leikkelin summissa päänympäryksen mukaan ja siitä tuli aivan loistava. Kulkusen löytämiseksi meinasin järjestää suuretsinnät, sillä tiesin jossain täällä tuvassa olevan ainakin yhden tonttulakin kulkusineen, mutta missä? No löysin kuitenkin yhdet poronsarvet (:D), joissa oli kulkusia. Säästyin siis kauppareissulta ;) Ruskea sydän-velour on Ikasyriltä.
Hupparin kaavaa pikkuisen kavensin, lisäsin vähän pituutta helmaan ja hihoihin. Kaava on peräisin jostain 90-luvun muotimuksusta. Yllättävän kiva kaava, olen sillä tehnyt aiemminkin. Itseasiassa meidän lempparihupparit on tehty sillä kaavalla... Täällä ei muuten ole niistä edes kuvia kun ovat tehty aikana ennen blogia. No laitampa nekin tähän kun kuvakin on koneella valmiina :) Nämä on aika mukavan löysiä, vähän a-linjaisia.


Ehtisiköhän sitä ommella joulunpyhinä? Olen kyllä toivonut joululahjaksi lisää tunteja vuorokauteen ja olen ollut aika kiltisti. Leikattuna olisi muutamat 62 kokoiset vaatteet, jospa ne saisi valmiiksi ennen kuin jäävät pieniksi... Ja olisihan siellä jotain 50 kokoisiakin viimeistelyä vailla, pieniähän ne toki jo on, hieman syö motivaatiota :D


5 kommenttia:

  1. Todellakin kelpaa tonttuilla :)

    VastaaPoista
  2. Ihanat tonttuvaatteet! Mullakin haluttais tehä tytölle ja itelle uudet mekot jouluksi mutta en taida keritä. Joululahjojakin vielä tekemättä...
    Tuossa katselin tuota sinun housujen vertailua niin mikähän koko tuosta city mousesta olis saman kokoinen kuin 98 saimit? Ärsyttää kun kaikki kaavat on erikokoisia.

    VastaaPoista
  3. Kyllä kelpaa tonttuilla! :) Selailin vähän blogiasi ja lukijaksi liityn, jotta löydän toistekin. Ihania ompeluksia ja kivoja kangasvalintoja! :)

    VastaaPoista
  4. Sinne se tyttö lähti tonttuilemaan :) Ihana <3
    Kiitokset teille kaikille :)
    Kaisuliina: Mun pitäs piirtää saimeista toi 98 koko, voin samalla vähän verrata tuohon City Mouseen. Mutta noin silmämääräisesti arvioiden tossa on kyllä melkein parin koon verran eroa.
    Nuksulle tervetuloa lukijaksi ja toivottavasti viihdyt jatkossakin :)

    VastaaPoista
  5. Tosi kiva tonttuilusetti! Ja justiinsa se, että noita voi hyvin käyttää joulun jälkeenkin, mutta yritäppä vetää perinteistä tonttupukua lapsen päälle tammikuussa...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)