torstai 11. lokakuuta 2012

Lastenhuoneen parhaat paikat

Joskus kaaaauan sitten lupasin tehdä lastenhuoneeseen lattiatyynyjä. Tein tämän yhden jo aiemmin. Vaahtomuovikasa alkoi ahdistaa ompeluhuoneen lattialla siinä määrin, että jotain sille oli tehtävä. Näitä olen tehnyt vähän "sauma päivässä"-periaatteella. Mukavaa hommaa kun saa painaa kaasupohjassa sen kummemmin miettimättä :D Kankaat löytyi omista jemmoista (vai olenko jopa ostanut ne tätä varten?). Kaikki tyynyt on vähän eri kokoisia keskenään ja päällinen irtoaa vetoketjun avulla pesuun tarpeen tullen. Ikean lastenpuuvillakankaita lukuunottamatta tuota omenaa, joka on Kangastukusta.


Lisäksi olin suunnitellut tekeväni talossa majailevista ylimääräisistä peitoista myös täytettä lattiatyynyille. Ei vie enää varapeitot tilaa (kangas)kaapeista. (Tosin sain juuri lisää lastenpeittoja...)Alimmainen turkoosi on jotain jämäkämpää tekokuituista materiaalia, ostettu varmaan 10 vuotta sitten Eurokankaan palalaarista. Siihen tuli styroks-rae täytteeksi, eli se on vähän kuin feikki Fatboy. Sisäpussin tein vanhasta lakanasta. Raidallinen ja kuviollinen puuvilla on tuoreita hankintoja, myöskin Eurokankaan palalaarista. Näiden tyynyjen koko on noin 80cm x 120cm ja vetoketjun avulla nämäkin päälliset irtoaa pesuun tarpeen tullen.

Ja koska styroks-rae ei meinannut loppua millään, tein vielä tälläisen säkkituolin. Ohje löytyy täältä.


Puuvillacanvas on mielestäni Ikean, mutta olen sen hamunnut fb:n kangashamstereista, enkä uskalla ihan varmaksi väittää. Oli sopivan jämäkkää tähän säkkituoliin. Tässäkin on hyödynnetty vanhaa lakanaa sisäpussina. Vieläkin styroks-raetta jäi vähän, mutta lopun laitoin jemmaan jos noita tekeleitä joutuu täyttelemään lisää hetken päästä. Kuvittelen ainakin, että rae painuu käytössä vähän.

Lastenhuone alkaa näyttää aika kivalta, etenkin kun olen saanut raivattua kaikki ylimääräiset romut sieltä pois. Vielä kun sen saisi siirrettyä alakertaan...


9 kommenttia:

 1. Hienoja kaikki! Minusta on kiva et lastenhuoneessa on väriä! Sama projekti odottaa minullakin.. :D

  VastaaPoista
 2. Hienoja! Sama projekti ois mullakin. Yhden patjan sain jo päällystettyä kun sain mummin vanhan patjanpäällisen. Kontista olen ostanut lasten jatkettavien sänkyjen jatkopatjoja ja ne pitäisi päällystää. Kankaatkin on mutta homma on tekemättä. Patjat on tosin leikeissä jo tytöllä.

  VastaaPoista
 3. Ihanan pirtsakoita tyynyjä, varmasti saa alaspäin painuvat suupieletkin takaisin hymyyn :D

  VastaaPoista
 4. Liityn joukkoon:Sama projekti minullakin edessä, tosin vasta sitten kun saadaan uusi koti, jossa tilaa :) Aivan ihania nuo kankaat,niin pirteät :) Kyllä noilla kelpaa istuskella ja löhöillä!!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille :) Väriä pitää olla, etenkin lastenhuoneessa :) Ja tekstiileillä se hoituu tosi helposti ja edullisesti. Tähän mennessä nuo tyynyt on houkuttanut kokeilemaan jo jokaisen aikuisenkin joka huoneessa käynyt :D

  VastaaPoista
 6. Oi ihanaa väriloistoa! Minunkin on ollut tarkoitus tehdä säkkituoli, mutta enpä vaan ole saanut aikaiseksi... Hienoja tyynyjä!!

  VastaaPoista
 7. Hienoja ja pirteitä tyynyjä :) Näitä mäkin teen sitte jos meidän lasten huoneet joskus valmistuu!

  VastaaPoista
 8. Hei apuva (: Eksyin blogiisi, etsiessäni säkkituolin tekoon ohjeita. Mistähän ihmeestä olet hankkinut tuota styroks-raetta? Minulla kun ei ole aavistustakaan että mistä sitä saa :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)