torstai 16. elokuuta 2012

Pinkkiä ja limeä syksyyn

Leikkelin kesäloman lopulla kasan ommeltavia jonoon. On sitten kiva vaikka illalla työpäivän jälkeen käydä pikaseen ompelemassa. Nyt tuli jotain valmistakin ja vielä jäi muutama jonoon odottamaan :)


Tälläinen hupparitunika valmistui koossa 86. Isompaa ei olisi kankaanpalastani saanutkaan. Heräsin siihen todellisuuteen, että jos kaikkia ihanuuksia marinoi ainoastaan kangaslaatikoissa, jää palat armotta liian pieniksi kasvavan lapsen vaatteisiin... Onneksi tämä on malliltaan pitkään menevä vielä tunikanakin :) Palan olen ostanut ystävältä.


Tämä ihanuus ei ehtinyt kauaa marinoitua kangaslaatikossa, vaan pääsi melkolailla heti leikkuupöydälle. Toki sitä jäi vähän sinne laatikkoonkin asti :D Tämä jälleen suosikkikaavalla Toy Dog (OB 6/11), koko 92. Kangas on Noshin superihanan tuntuista interlockia, näitä piti hamstrata vähän joka värissä ja kuosissa. Tullaan siis näkemään jatkossakin :D Mistähän tämän ostin, ehkä Royal-tuotteelta? (kuvankäsittelijä on ollut hieman laiska ja kuvan värit ei ihan vastaa todellisuutta...)Inhoan kankaita, jotka alkaa pesussa vetää kieroon. Tämä omppu lukeutui niihin. Ihana kuvio, mutta leikkuu yhtä tuskaa kun yrität taistella lankasuoran ja kuviorivien kanssa. Tässäkin siis vähän kompromissi, omput vähän vinossa ja lankasuora samoin. Vaikka eipä noita kumpaakaan sitten käytössä lapsen päällä huomaa :) Tämä ompputrikoo taitaa olla peräisin fb:n kangashamstereista. Ja yllättäen tämäkin on suosikkikaavalla Toy Dog, koossa 92 :D Loput jonossa olevat leikatut ovat sitten jotain muuta ;) Jonoon pitäisi itseasiassa leikellä hieman housuja syksyksi, huomasin, että lahkeet alkaa loppua tytön housuissa.

Huomaatte varmaan työtapani. Peitetikkikoneessa on tietyn värinen resorikantti ja saumurissa tietyn väriset langat. Yritän jo kankaita valitessa miettiä mitä teen ns. kimpassa, ettei tarvitse vaihdella lankoja kokoajan vaan voi keskittyä olennaiseen :)

7 kommenttia:

 1. Mie teen samoin kuin sie, että jos koneessa on esim keltaiset langat, niin en jaksa/viitsi vaihtaa niitä lankoja, jos vain suinkin mahdollista laittaa vaatteeseen keltaiset resorit. :D

  Ihania vaatteita, ja jokaiseen käy hienosti nuo vihreät resorit :)

  VastaaPoista
 2. Hienoja kaikki ja ihanan raikkaita sävyjä,ehdoton lemppari on tuo hupullinen tunika :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos :) itse tykkään pinkin/vpun ja limen yhdistelmästä todella paljon ja sen kyllä huomaa :D

  VastaaPoista
 4. Ihania vaatteita. Ja tosi hienot nuo väriyhdistelmät. :)

  VastaaPoista
 5. Ihania! Tääl on jo hiukan pinkki kyllästymä ja onneks neiti hyväksyy jo välil muitaki värejä :D

  VastaaPoista
 6. Pinkki ja lime ne vaan yhteen sopii! Tosi ihania vaatteita.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)